Over de KinderVakantieWerk week…

Ieder jaar kunnen kinderen uit de Reeshof deelnemen aan een geweldige week vol spel, sport en spanning. Deze KinderVakantieWerk (KVW) week is in de laatste week van de zomervakantie en wordt al jarenlang met hulp van veel vrijwilligers georganiseerd. KVW stelt de volgende voorwaarden aan inschrijving:

  • Alléén basisschoolkinderen uit de leeftijdscategorie vanaf 5 jaar t/m ±13 jaar (groep 8)
  • Wonend in de wijk Reeshof
  • U heeft er geen bezwaar tegen dat de foto’s die er worden gemaakt van de verschillende activiteiten op onze site worden geplaatst en mogelijk gebruikt worden voor andere promotionele doeleinden.

Financiën
KinderVakantieWerk Reeshof probeert de drempel voor deelname zo laag mogelijk te maken. Er wordt een ouderlijke bijdrage van €37,50 per kind gevraagd. Voor de kampgangers bedraagt dit €65,-. Als deze bijdrage voor u te hoog is kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld Tilburg. Zij bekijken of de Stichting Leergeld een gift kan doen, zodat uw kind aan het KinderVakantieWerk mee kan doen. Lees hier meer informatie over in deze brief. KinderVakantieWerk Reeshof ontvangt sponsorgelden, vanuit de gemeente en diverse bedrijven. Hierdoor kunnen wij ieder jaar weer een geweldige week organiseren, voor de deelnemende kinderen én voor de vrijwilligers. Ook sponsor worden? Ga naar de sponsorpagina om u aan te melden.

Groepsindeling en programma

De activiteiten vinden plaats vanuit de tenten in het Reeshofpark. De Kampgroep start vanaf woensdagochtend van het adres waar ze logeren. Op elke groep van zo’n 8 tot 20 kinderen is voldoende begeleiding aanwezig. Bij iedere groep loopt altijd één hoofdvrijwilliger en een aantal hulpvrijwilligers mee tijdens activiteiten in de wijk. De kampgroep heeft alleen vrijwilligers van 18 jaar en ouder. Zo wordt de veiligheid én het spelplezier van de kinderen gewaarborgd.

De groepen zijn opgedeeld in leeftijden vanaf 5 jaar t/m ± 13 jaar. De groepsindeling is afhankelijk van het totaal aantal inschrijvingen en gebeurt volgens onderstaand schema.

  • Groep A – 5 t/m ±7 jaar
  • Groep B – ±7 t/m ±8 jaar
  • Groep C – ±8 t/m ±10 jaar
  • Groep D – vanaf ±10 en ouder
  • Kamp – vanaf 9 jaar


Programma

Download hier de programma’s voor 2018!

Inschrijven KinderVakantieWerk!

Op 14 mei en 16 mei zijn de inschrijvingen tussen 19.00 en 21.00 bij het Wijkcentrum op winkelcentrum Heyhoef. Vul hier vast het inschrijfformulier in!

Aanmelden als Vrijwilliger!

KinderVakantieWerk is ook voor de vrijwilligers een belevenis! Lijkt het je leuk om mee te helpen met de organisatie en/of tijdens de week zelf? Meldt je dan hier aan!

Meest gestelde vragen

Zijn nog niet al uw vragen beantwoord? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site of bekijk hier de meest gestelde vragen over KinderVakantieWerk!