Kampgroep

Voor kinderen vanaf 9 jaar is er de mogelijkheid om op kamp te gaan of een dagprogramma in de wijk te draaien (groep A t/m D). Gebruik het juiste inschrijfformulier om je op te geven!

De kampgroep heeft op maandag activiteiten rondom de tenten in het Reeshofpark of in de wijk, en vertrekt dinsdagmiddag naar een kampeerboerderij in of rondom Tilburg. De kinderen komen op vrijdagmiddag weer terug.

Zoals gezegd draait de kampgroep op maandag een programma in de wijk. Op dinsdagochtend wordt er meegedaan met de gezamenlijke zeskamp bij de tenten. Na de lunch op dinsdag vertrekt de kampgroep op de fiets naar de kampeerboerderij. Daarna zijn de activiteiten in de omgeving van de kampeerboerderij, bijvoorbeeld een tocht, levend stratego, of een bosspel. Natuurlijk zijn er ook spellen in het donker!

Op de kampeerboerderij worden de kinderen verdeeld over de slaapzalen. Afhankelijk van de kampeerboerderij waar we zijn, wordt er geslapen op stapelbedden of luchtbedden. Bij het indelen van de slaapzalen worden “rustige” en “drukke” kamers gemaakt, gebaseerd op de voorkeur van de kinderen en inschatting van de leiding. Op ieder slaapzaal slaapt ook minimaal één vrijwilliger. In de informatiebrief die op de site komt, staat naar welke accommodatie we dit jaar gaan. Je kunt op hun website alvast een kijkje nemen!

Op kamp gaat een kok mee. Samen met de leiding zorgt hij voor de maaltijden voor de kinderen. Op maandag en dinsdag nemen de kinderen nog een lunchpakketje van thuis mee, daarna wordt het eten en drinken vanuit de kampgroep verzorgt. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele allergieën of diëten (geef deze wel aan op het inschrijfformulier).

Bij de kampgroep gaan veel ervaren vrijwilligers mee. Samen met de kinderen maken zij er een geweldige week van. Tijdens de week verzorgen zij de activiteiten, spelen met en letten op de kinderen, verzorgen het eten, en houden de accommodatie schoon.

Omdat de kinderen meerdere dagen van huis zijn, vragen we om een extra formulier in te vullen met eventuele bijzonderheden zoals allergieën en medicijngebruik. We vragen je om dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen, zodat we zo goed mogelijk voor de kinderen kunnen zorgen. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met deze gegevens om. Tijdens de week zullen de coördinatoren er voor zorgen dat de kinderen op tijd eventuele medicijnen innemen.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd een van de coördinatoren van de kampgroep aanspreken of mailen naar info@kvwreeshof.nl.

Inschrijven KinderVakantieWerk!

Op 15 mei en 17 mei zijn de inschrijvingen tussen 19.00 en 21.00 bij het Wijkcentrum op winkelcentrum Heyhoef. Vul hier vast het inschrijfformulier in!

Aanmelden als Vrijwilliger!

KinderVakantieWerk is ook voor de vrijwilligers een belevenis! Lijkt het je leuk om mee te helpen met de organisatie en/of tijdens de week zelf? Meldt je dan hier aan!

Meest gestelde vragen

Zijn nog niet al uw vragen beantwoord? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site of bekijk hier de meest gestelde vragen over KinderVakantieWerk!