Dagelijks bestuur 

Ons dagelijks bestuur bestaande uit: Debbie Spijkers, secretaris, Marc Kafoe, voorzitter en Bas in ’t Groenpenningmeester.

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de voortgang binnen KVW Reeshof en wordt gesteund door nog 12 medebestuursleden die ook de rollen van o.a. coördinator vervullen.

Achter de schermen zijn wij vanaf september weer bezig om een mooi programma in elkaar te knutselen.

Mijn naam is Marc Kafoe, ik ben 50 jaar en ben eigenaar van AutoKafoe in Tilburg.

Getrouwd met Francis en woonachtig in de “S” buurt in de Reeshof. Geïnspireerd door mijn vader Willem, de oprichter van KVW Reeshof, vervul ik vanaf oktober 2014 officieel de functie van voorzitter bij KVW Reeshof.

Zelf heb ik al in 1990 voor het eerst geproefd als leiding van KVW Reeshof, het bestond toen net 1 jaar, daarna heb ik in 1995 ook nog een keer meegedraaid in de leiding.

In de zomer van 2014 ben ik al vast mee gaan draaien op de achtergrond naast de voormalige voorzitster Marian Matijsen, die dit 9 jaar heeft gedaan!

Ik heb er enorm veel zin in om er ook dit jaar weer vol energie in te gaan en samen met mijn mede bestuursleden er voor de kinderen een fantastisch KVW jaar van te maken.

Mijn naam is Debbie Spijkers. Als kind ben ik binnengestroomd in KVW Reeshof. In 2007 ben ik doorgestroomd als vrijwilliger bij groep B. In 2011 ben ik de week mee gaan organiseren en in 2016 gestart als Coördinator Groep B. En nu vervul ik de rol van Secretaris van KVW Reeshof. Buiten KVW, supporter ik graag de beste & leukste ijshockeyclub van Nederland & Duitsland. Daarnaast werk ik bij een sociale werkvoorziening en doe ik daar alle voorkomende personeelszaken.

Bovenal hoop ik dat ik er mede voor kan zorgen dat de KVW week voor kinderen, ouders en vrijwilligers de beste week van de vakantie wordt.

Mijn naam is Bas In ’t Groen geboren op 17 april 1989. Sinds 2004 ben ik actief binnen de organisatie van KinderVakantieWerk Reeshof. Naast KinderVakantieWerk Reeshof houd ik me bezig met fulltime werken bij een grote netwerkbeheerder, sporten, studeren en quality time met vrienden. In totaal ben ik 23 jaar woon achtend in de Tilburg Reeshof geweest en woon nu in het centrum van Tilburg.
De huidige rol die ik vervul binnen het dagelijks bestuur is die van penningmeester. Daar ben ik naar toe gegroeid vanuit de rol als coördinator van de sponsorcommissie.
Juist de uitdaging om ervoor te waken dat KinderVakantieWerk Reeshof een gezonde organisatie is en blijft vind ik enorm leuk. Dit met als hoofddoel dat alle deelnemende kinderen een gelijke onvergetelijke week beleven.
De uiteindelijke kick krijg ik toch wel van hoe blij de kinderen gedurende de week zijn. Als zelfs de oudste en stoerste balen dat de week al weer voorbij is, dan weet iedereen dat het weer een geslaagd jaar is geweest.

Bestuursleden 

Tineke van den Hoek & Caroline van Opstal
Coördinatoren Groep A

In deze groep hebben we 10 kleinere groepen. Elk groepje bestaat uit ongeveer 14 kinderen tussen de leeftijd van 5 en 7 jaar. Samen met een team van vrijwilligers staan we garant voor een super week voor zowel de kinderen als vrijwilligers. Het programma is erg afwisselend. Ieder jaar halen we met het kernteam alles uit de kast om de week zo leuk en vernieuwend mogelijk te maken. Van gezellig met z’n allen in de tent, tot lekker los gaan in het bos, zo hebben we voor ieder wat wils! Aangezien in deze groep de jongste kinderen zitten, hebben we natuurlijk een programma gemaakt met wat extra aandacht voor de allerkleinsten.

Mijn naam is Tineke van den Hoek. Als kind heb ik eerst meegedaan bij een andere KVW groep in Tilburg. Toen wij naar de Reeshof verhuisden ben ik bij KVW Reeshof mee gaan doen. Toen ik daar te oud voor werd in 2003, ben ik vrijwilliger geworden bij groep A. Na een aantal jaar heb ik de overstap gemaakt naar groep B, de iets oudere kinderen. Daar heb ik plaatsgenomen in het kernteam om het programma mee te organiseren. Sinds 2011 ben ik Tim gaan helpen als 2e coördinator. Vanaf 2016 ben ik weer terug bij groep A. Ik heb er veel zin in om samen met Caroline er een top week van te maken!

Buiten KVW zit ik ook in het bestuur van Scouting Rey de Carle. Daar doe ik ook al meer dan 10 jaar vrijwilligerswerk. Daarnaast werk ik fulltime voor een grote verzekeringsmaatschappij.

Mijn naam is Caroline van Opstal, coördinator van groep A. Als kind deed ik al mee aan KinderVakantieWerk Tilburg Reeshof, toen ik daarvoor te oud was geworden, werd ik hulpvrijwilliger. Na een aantal jaar vrijwilliger te zijn geweest heb ik plaatsgenomen in het kernteam van groep A. Coördinator worden was een logische volgende stap, ik heb er veel zin om er samen met Tineke en ons kernteam een superleuke week van te maken.

Naast KVW ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Ik ben momenteel leerkracht van groep 1/2. De ervaring van het werken met mijn leerlingen op school neem ik mee in de organisatie van KVW.

Torben Tuijtelaars & Max Maes
Coördinatoren Groep B

Groep B organiseert het programma voor de kinderen van ongeveer 7 en 8 jaar oud. We verdelen de kinderen over kleinere groepjes, waarin ze de hele week deelnemen aan alle activiteiten. We proberen het programma zo te verdelen dat de kinderen iedere dag weer moe maar voldaan thuis komen. We spelen binnen in de tent, buiten in het park, in de woonwijk, de sporthal of in het bos. Ook plannen we elk jaar een leuk uitstapje waar we met de bus naartoe gaan. Wil je weten wat we dit jaar weer in de planning hebben voor jullie? Schrijf je dan snel in voor deze onvergetelijke week!

Mijn naam is Torben Tuijtelaars, coördinator van groep B. Ik heb nu 10 jaar als vrijwilliger mee gedaan waar ik met veel plezier naar terug kijk, ik heb in het kernteam gezeten en kreeg nu de kan om door te groeien als coördinator van groep B, deze heb ik dan ook meteen aangepakt! Ik heb erg veel zin om samen met Max er een top week van te maken voor de kinderen en de vrijwilligers!

Buiten KVW ben ik manager bij een horeca bedrijf en heb ik erg veel passie gekregen voor het vak en kan mijn kwaliteiten dus nu ook extra inzetten bij KVW, dat maakt de combinatie ervan super leuk!

Ik ben Max, geboren op 30 augustus 1993 te Tilburg. Al vele jaren ben ik actief als vrijwilliger voor het KinderVakantieWerk Tilburg Reeshof, zowel tijdens als buiten de KVW week. Inmiddels ben ik 10 jaar vrijwilliger waarvan ik enkele jaren in het Kernteam groep B heb gezeten en sinds 2017 de rol van Coördinator groep B mag vervullen. Ook houdt ik me voor KVW Reeshof bezig met het bijhouden van de website.

Natuurlijk ben ik niet altijd bezig met KVW… Ik ben fulltime werkzaam als Lead Frontend Developer bij een software bedrijf in Eindhoven, vermaak me graag met het spelen van gitaar in een band en ben altijd in voor een (bord)spelletje!

Hans Coehorst & Sanne Kafoe
Coördinatoren Groep C

Wij zijn groep C. In onze groep zit je als je ongeveer tussen de 8 en 10 jaar oud bent. Tijdens de week maak je volop avonturen mee in deze groep. Zo ga je op avontuur in de wijk, maar ook in het bos. We maken leuke uitstapjes en doen natuurlijk volop sport en spel. Het belangrijkste vinden wij dat je veel plezier hebt. Aan het eind van de week baal je dat de week is afgelopen, want wij van groep C zorgen voor een onvergetelijke week. See you @ groep C!

Ik ben Hans Coehorst, in 1993 vroeg mijn vrouw Gerrie of ik 3 dagen van haar KVW groepje kon overnemen. Ben toen gelijk besmet met het KVW virus en het is tot nu toe niet weggegaan. Het eerste jaar heb ik een eigen groep gehad. Maar al snel kwamen Willem en Ton bij me langs of ik coördinator voor het kamp wilde worden. We hebben toen in goed overleg gekozen om coördinator te worden voor de nieuw op te richten groep 2.

In de jaren die volgden ben ik meegegroeid van de zolder in het oude wijkcentrum achter de kerk naar de tenten in het Reeshofpark. Na al die jaren ben ik nog altijd graag in de weer met KVW. Sanne en ik coördineren nu met veel plezier groep C en hopen er weer (als ’t weer een beetje wil meewerken) een mooi KVW jaar van te maken.

Mijn naam is Sanne Kafoe. Ik ben geboren op 19 september 1993. Als kind heb ik altijd al meegedaan aan KVW Reeshof. Toen ik de leeftijd had om te beginnen als vrijwilliger ben ik ook dat meteen gaan doen. Begonnen ben ik in Groep A & B. Na 3 jaar ben ik gaan helpen bij Groep C, waar ik de laatste jaren ook meehelp om de week te organiseren. Vanaf 2017 mag ik de taak van coördinator Groep C gaan vervullen. Hier heb ik erg veel zin in!
Naast de groepen ben ik ook coördinator van het decor. De week voor de KVW week zorg ik ervoor, samen met meerdere creatieve vrijwilligers dat er een super leuk decor komt voor in de tenten. Dit doen wij met erg veel plezier.
Het leuke aan dit werk is dat er zoveel vrijwillig wordt ingezet om kinderen een geweldige laatste week van de vakantie te geven.
Buiten KVW Reeshof werk ik in Gilze bij een speelboerderij de Vossenberg. Ook hier ben ik veel creatief bezig.

Richard Schaap & Robert van de Lee
Coördinatoren Groep D

Groep D organiseert een programma voor kinderen die op 1 augustus tussen de 10 en 13 jaar zijn. De kinderen worden verdeeld over 14 groepen van 16 kinderen. Deze groepen staan onder leiding van minimaal 2 optimaal gemotiveerde vrijwilligers. Onze doelstelling is om er samen met jullie er een heel leuke en gezellige week van te maken die je nooit meer zult vergeten. Om dit te kunnen bereiken hoeven jullie maar 2 dingen mee te nemen, goede zin en inzet.

We zetten een zo afwisselend mogelijk programma in elkaar. De activiteiten vinden plaats in Het Reeshofpark en in de wijken rondom het Park. Ook het Reeshof bos zal weer deel uit gaan maken van het programma. Uiteraard gaan we ook een uitstapje maken naar…. verrassing!!! Om dit allemaal mogelijk te maken is een groep enthousiaste en creatieve vrijwilligers al druk in de weer. Wij hopen jullie in augustus in grote getalen te kunnen ontmoeten. Tot Dan!

Ik ben Richard Schaap en ben samen met Robert van der Lee coördinator van groep D. In 1997 ben ik toegetreden tot het gilde van vrijwilligers van KVW Reeshof en ben als groepsleider begonnen bij groep D. Zoals bij velen van ons ben ik bij KVW terecht gekomen omdat mijn kinderen al deelnamen aan KVW. Het eerste jaar is me zo goed bevallen dat ik nog vele jaren een groep kinderen heb geleid. Toen de toenmalige coördinator er mee is gestopt heeft het bestuur mij gevraagd of ik deze functie wilde overnemen. Na lang nadenken heb ik deze functie aanvaard en heb daar nooit spijt van gehad.

Het leuke van dit werk is het samen met een grote groep vrijwilligers de week voor te bereiden en gedurende de week de uitvoering van de plannen te realiseren. Het mooiste moment van de week vind ik het afscheid nemen van de kinderen. Het is een lust om te zien dat de kinderen moe maar voldaan afscheid nemen van de vrijwilligers. Hier doen we het voor! Dit is uiteraard mede te danken aan de grote inzet en enthousiasme van de vrijwilligers.

Als coördinator heb je de verantwoordelijkheid over het wel en wee van de van de groep voor zowel de kinderen en de vrijwilligers. Ik ben Robert van der Lee en ben sinds 2005 samen met Richard coördinator van de oudste groep kinderen. In mijn beroep als projectleider ben ik gewend om projecten voor te bereiden en te begeleiden in de uitvoering en zo is het met de KVW week ook. Ooit begonnen als vrijwilliger maar het KVW virus was zo besmettelijk dat ik ben gebleven. Je werkt met veel jongeren wat je zelf ook weer jong maakt. Het werk is leuk, geeft veel voldoening, maar kan niet zonder de vele vrijwilligers.

Michelle Vermeer & Koen van der Heijden
Coördinatoren Groep K

Elk jaar gaan we met een groep kinderen (en enthousiaste leiding) op kamp. Op maandag blijven we nog bij de tenten en in de wijk om elkaar te leren kennen. Op dinsdag fietsen we met zijn allen richting de kampeerboerderij. De bagage komt ons per auto achterna. We gaan elk jaar naar een kampeerboerderij in de omgeving en alle activiteiten vinden plaats in de buurt van de boerderij. Natuurlijk hoort daar ook een nachtspel bij in het bos! Verder gaan we nog een keer zwemmen zodat iedereen weer is opgefrist en hebben we op donderdagavond een disco.

Naast het programma is er ook tijd voor andere dingen, zoals kletsen, voetballen, spelletjes doen en nog veel meer.  Hartstikke leuk dus! Op vrijdag fietsen we weer terug. Als je wilt weten wat we verder nog doen, dan moet je gewoon een keer meegaan. Dus ben je 9 jaar of ouder, schrijf je dan in voor de kampgroep!

Ik ben Michelle Vermeer, en ben werkzaam in het basisonderwijs. Daarnaast geef ik een aantal uren per week zwemles aan jonge kinderen. Sinds 1993 doe ik mee met het Kindervakantiewerk: eerst als groepsleiding, en later ook als coördinator van de kampgroep. Al sinds het eerste kamp ben ik erbij, en nog altijd met heel veel plezier! De mix van het organiseren en het contact met de deelnemende kinderen en vrijwilligers, maakt dat het voor mij elk jaar weer een topweek is.

Mijn naam is Koen van der Heijden. Als kind ben ik zelf al mee geweest op kamp met KVW Reeshof. Sinds 2000 ben ik doorgestroomd als vrijwilliger om nog steeds mee te gaan op kamp. Na enkele jaren ben ik ook coördinator geworden van de kampgroep. Ik doe het na al die jaren nog steeds met veel plezier.


Coördinator Sponsor Commissie

KinderVakantieWerk Reeshof kan niet bestaan zonder inkomsten van subsidies en sponsorgeld. Daarom is de sponsorcommissie in het leven geroepen. De coördinator maakt deel uit van het bestuur, voor directe afstemming met de andere bestuursleden.

De sponsorcommissie onderhoud contact met alle bedrijven en instanties die een bijdrage leveren aan de KVW week. Ook probeert de commissie steeds nieuwe mensen en bedrijven te informeren over onze doelen en resultaten. Ons hoofddoel blijft om ook de minder bedeelde kinderen een spetterende afsluiting van de zomervakantie te bezorgen.

Het lukt ons alleen om alle kinderen een fantastische week te bezorgen dankzij alle bedrijven en instanties die zich betrokken voelen bij onze organisatie. Hoe meer mensen zich bij ons aansluiten, hoe meer kinderen wij een mooie week kunnen bezorgen.

Wij zoeken nog aanvulling voor de sponsorcommissie! Wil jij Bas meehelpen om bedrijven en instanties enthousiast te maken over KVW Reeshof? Stuur dan een e-mail naar info@kvwreeshof.nl.

 

Tijme Denissen
Coördinator Facilitair Commissie

Voor alle facilitaire zaken hebben we onze facilitair commissie. De coördinator maakt deel uit van het bestuur, voor directe afstemming met de andere bestuursleden. Deze commissie zorgt voor alle zaken omtrent huisvesting, materialen, beveiliging, transport, etc.

Ik ben Tijme Denissen-Kafoe, 25 jaar en werk als assistent-filiaalmanager bij GHS Tilburg, een automaterialen groothandel in de Reeshof. Getrouwd met Simone en sinds kort wonen wij dicht bij het park waar we elk jaar weer KVW organiseren.

11 jaar geleden ben ik bij deze leuke organisatie terecht gekomen en als groepsleiding begonnen. Niet veel later ben ik ook bij de kerngroep van groep C aan de slag gegaan en heb ik super jaren gehad.

Nu ondertussen voor het tweede jaar ben ik coördinator facilitaire en zorg ik samen met de rest binnen deze commissie dat alle nodige zaken aanwezig zijn om de week zo goed mogelijk te laten verlopen. Van de tenten tot de beveiliging zorgen wij dat alles geregeld is voor de kids.

 

Francis Kafoe
Coördinator Verzorging

KVW Reeshof is niets zonder de verzorging! Onze coördinator verzorging zorgt ervoor dat we de hele week genoeg eten en drinken hebben op de juiste plaats. Er wordt gezorgd voor koffie, thee, fruit en af en toe wat lekkers natuurlijk… Verder is de tent van de verzorging de centrale plaats van KVW. Als je iemand zoekt, kun je het beste hier beginnen!

Mijn naam is Francis Kafoe, ik ben 46 jaar en getrouwd met Marc Kafoe. Sinds ik een relatie heb met Marc ben ik ook besmet met het KVW-virus.
Ik vervul sinds 2016 de rol van coördinator verzorging. Naast KVW-Reeshof ben ik werkzaam bij uitgeverij Zwijsen als project-assistent.
Het is super leuk, om er samen met alle vrijwilligers van KVW-Reeshof, een onvergetelijke week voor de kinderen te maken.

Kom ons team versterken en wordt vrijwilliger bij KinderVakantieWerk Reeshof !